Robin syns i Fryksdalsbygden

Fryksdalsbygden skriver:

Fint test av den nya bilen för Robin i Polen Körde till sig en tredjeplats i B-finalen

Robin Olsson, Lysvik och MK Ratten, gjorde i helgen sin första tävling med den nya bilen, Peugeot 207:an.
– Det gick riktigt bra. Jag tog mig till B-finalen och körde till mig en tredjeplats, berättar han på en mobiltelefon, på väg till årets sista deltävling i rallycross-EM.

Tävlingen i Polen var alltså den näst sista och för Robin Olsson gällde det att testa den nya Peugeoten, som han hyr, och som han eventuellt ska köpa.

– Jag ska först köra den sista deltävlingen i Tjeckien, men som det ser ut nu, så lutar det åt att det är den här bilen jag ska tävla med nästa säsong, säger han.

Bakhjulsdriven

Skillnaden är att den här bilen är tvåhjulsdriven på bakhjulen och inte på framhjulen, som Robin varit van vid tidigare.

– Med en framhjulsdriven bil gasar man sig ur sladdarna men med en bakhjulsdriven får man slå av på gasen för att räta upp den. Det är två helt olika körsätt och det kommer säkert att ta ett tag innan allt sitter rätt, men det har börjat bra säger, han.

I tävlingen i Polen nådde han åttonde bästa tiden. I heat 1 och 2 noterade han åttonde- respektive tiondetiden och i heat 3 åttiondetiden. I B-finalen blev han trea.

Vill nå finalen

Teamet laddar nu inför kommande helg, som är den sista i EM-serien och körs i norra Tjeckien.

– Eftersom tävlingen i Polen slutade så bra, så kan man inte annat än hoppas på att även tävlingen i Tjeckien också ska sluta med en finalplats, säger Robin.

Att ta sig till A-final, det kan bli lite väl svårt, men att bli bland de åtta bästa, som i Polentävlingen är Robins absoluta målsättning.

– Lördagen inleds med banbesiktning och sedan följer tidsträning och kvalheat. På söndag kör vi in oss och det följs av ytterligare två kvalheat och finalen, berättar han.

Få klart besked

Där hoppas Robin Olsson få ett klart besked om det är Peugeoten han ska satsa på som tävlingsbil nästa säsong.

– Sedan blir det snabba ryck hem redan på natten till måndag, för jag börjar jobba i verkstan på Helmia i Torsby tisdag morgon, berättar den friskt satsande Robin Olsson.



Bengt Krönström
0565-68 82 11

Se artikeln här >>

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0